сряда, 25 януари 2012 г.

Психиката в дартса!

Добрите играчи не само умеят да вхърлят стрелата, както трябва, те имеят и способноста, да разсейват противника, да атакуват на психическо ниво. Ако сте гледали скорошното световно първенство в Лег Сайд, сигурно сте гледали мача между Кристиян Кист и Тед Хенки.Тогава Тед Хенки се опитваше да провокира противника си, атакуваше го на психическо ниво, но Кристиян Кист е холандец и не говори английски, това се оказа ключов фактор, когато елеминира Хенки на полуфинала. На финала той би противника си "горилата" и стана световен шампион.

Той не само умееше да играе, но и да се концентрира единствено върху играта си. Не обръщаше внимание на противниците си, нито на техните резултати, нито на провокации-те им. Беше изключително стабилен на психическа основа, дори да прави 2-поредни слаби серии. Поради тази причина, той победи войната си срещу нервите, както и противниците си, които се оказаха по-слаби психически и физически (той правише по-добри серии).

Поради тази причина трябва да се добре подготвени психически и да мислите само положителни неща. Да не обръщате внимание на противниците си и да се концентрирате напълно върху играта си. Това е много по-важно от това, колко точки прави вашият противник.

Няма коментари:

Публикуване на коментар