понеделник, 2 януари 2012 г.

Практически съвети за дартс

Както за всеки спорт, който изисква някакви умения, практиката води до съвършенство! Трябва да си отделите време, което да отделяте всеки ден за да практикувате дартс. Сега ще напиша няколко насоки, които трябва е препоръчително да следвате.

Приемете тренировката сериозно: Тренировката ви не трябва да е просто мятане на стрелички с приятели, а трябва да се отнасяте сериозно с нея и да определите целите си. За всяка сесия си поставете конкретна цел, която да следвате и се уверете, че сте максимално концентриран. Не е важно да практикувате много време, а трябва да практикувате качествено.

Представете си, че играете в истински мач: Най-лесния начин да играете максимално сериозно по време на практика е , да си представите, че се на истински мач. Можете пък да си поставите цел да стреляте най-много един набелязан сектор за 10 минути например.  Друг начин е да си спомните минал мач, който се загубили, но да се опитате да превърнете ситуацията в ваша полза, като правите по-голям резултат.

Съсредоточете се върху вашите слабости: Ако знаете къде ви е слабото място и коригирате слабата ви страна, като я превърнете в силна такава, то тогава ще станете много добър играч. В противен случай е невъзможно да постигнете дори минимален успех. Намерете слабата ви страна и играйте игри, които да помагат на слабата ви страна.

Следете напредъка си: За да не ви стане практиката скучна, следете напредъка си. Когато сметнете, че се напреднали достатъчно за да биете някой играч, се изправете срещу него и играйте. Така, независимо от резултата, ще се надъхате да практикувате повече и да ставате все по-силни. Също така напиши резултати от 501 игра след всяка практика, играй 501 и следи напредъка си!

Няма коментари:

Публикуване на коментар