сряда, 4 януари 2012 г.

Фазите на вхърлянето

По време на дартс игра, има 4 фази на вхърлянето на стрелата. Предишния път с вас уточнихме, техниките на вхърляне, а сега и фазите. Дартс е игра, в която трябва да си 100% точен за да уцелиш точната мише и при най-малкото отклонение стрелата се забива на много по-различно място!

Определяне на целта: Определи си точка от дартс мишената и се фокусирай максимално. Тази фокусирана част трябва да бъде твоята цел. Недей да поглеждаш никъде другаде и недей да правиш нищо друго, освен да се фокусираш в целта!

Заден ход: След като сте се фокусирали в целта, задния ход представлява, да дадете стрелата си назад. Това е много важен ход, въпреки, че много начинаещи играчи мислят, че не е необходим. Движете стрелата назад доколкото е възможно и я приближете до брадичката или бузата си. Точно до къде, зависи от вашата лична техника, но заедно с това трябва да останете фокусиран към целта. Грешка ще е, ако не направите достатъчен заден ход и изгубите контрола на стрелата.

Ускорение: Този фактор не е от толкова голямо значение, както много начинаещи играчи мислят. Тук най-важна роля играе вашето чуство, но не го правяте твърде силно или  бързо. Всеки играч си има собствена техника в тази фаза и най-лесния начин да я усъвършенствате е да практикувате много.

Точка на освобождаване на стрелата: Отново етап, който зависи и от ускорението. Точката на освобождаване е много важно. Трябва да практикувате изключително много, за да усъвършенствате тази фаза по време на вхърляне.

Дартс е игра, която иска много практика. Всяка една от тези фази може да се усъвършенства, като практикувате. Все пак ще ви е по-лесно, ако следвате съветите, които съм изброил по-горе.

Няма коментари:

Публикуване на коментар